Liniare și Pivoți de Irigații T-L

Performanță fără egal

T-L Irrigation Nebraska SUA este singurul producator de sisteme de irigare actionate hidrostatic de tip pivoti si liniare cu peste 60 de ani de experienta. 

Agropark Trading este distribuitor oficial in Romania al instalatiilor de tip liniare si pivoti de irigatii marca T-L. 


Antrenarea hidrostatica utilizata de T-L ofera mai multe avantaje care nu pot fi întalnite la pivotii si liniarele actionate electric. Spre deosebire de modul de functionare ”start-stop” al sistemelor de pivoti si liniare electrice, fiecare turn al sistemului de irigare T-L se misca continuu ceea ce face ca aplicarea apei si fertilizantilor sa fie uniforma.


Forta hidrostatica, superioara fortei electrice, combinata cu sistemele de tractiune tip motor hidraulic - reductor planetar/melcat reduce probabilitatea ca sistemele de irigatii T-L sa se impotmoleasca.


Viteza constanta de deplasare reduce uzura componentelor transmisiei si elimina necesarul suplimentar de putere pentru invingerea fortelor de inertie necesare sistemelor electrice start-stop, sistemele T-L folosind eficient puterea in functie viteza de rotatie.


Instalatiile T-L de irigatii tip pivot si liniara insumeaza mii de ore de cercetare si testare a componentelor pentru realizarea unui inalt standard de calitate si performanta, ceea ce permite T-L Irrigation sa ofere perioade de garantie superioare sistemelor de irigare de tip pivoti sau liniare electrice.

Pivot de irigatii fix 

Pivot de irigatii fix, cu sau fara sectiune de colt. Centrul pivotului este fix, cu actionare Diesel sau electrica a sistemului de transmisie hidrostatica. Sectiunea de colt permite o irigare mai eficienta a parcelelor. Simplitatea si siguranta, costurile reduse de exploatare si mentenanta sunt motivele cheie pentru a opta pentru pivotii de irigatii hidraulici T-L. 

Pivot de irigatii mobil 

Pivot de irigare mutabil rapid cu cric hidraulic. Se preteaza pentru fermierii care doresc sa irige 2 parcele in decursul aceluiasi sezon. Centrul pivotului este pe roti, iar fiecare turn de tronson este dotat cu cric hidraulic, optiuni ce permit mutarea rapida a pivotului. Permite lungimi pana la maxim 500 m.

 Liniara irigatii 

Liniarele de irigatii utilizeaza cu pana la 60% mai putina apa decat irigarea prin inundatie si acopera aproape 98% dintr-un camp dreptunghiular/patrat. Cu o lungime de pana la 800 m, liniarele de irigare T-L pot fi alimentate prin furtun conectat  la hidranti in sistem centralizat sau cu auto-alimentare din canale deschise, putand fi ghidate fie de cablu suprateran, fie de GPS.

Avantajele sistemelor de irigatii marca T-L

Recuperati pierderile de productie cu T-L

Eliminati aspectul de ''spiță'' al culturii, cauzat de sistemul ''start-stop'' ineficient a sistemelor electrice de irigatii si obtineti beneficiile unei distributii uniforme in conditiile scaderii costurilor de intretinere.

Transmisie hidrostatica, mentenanta redusa

Ofera miscare continua a fiecarui tronson, cu aplicare uniforma a apei si a nutrientilor.

Tractiunea superioara asigurata de ansamblul motor hidraulic-reductor face fata usor terenurilor dificile.

Viteza constanta reduce uzura componentelor transmisiei si elimina necesarul suplimentar de putere pentru invingerea fortelor de inertie la porniri repetate.

Toate sistemele de irigatii T-L folosesc ulei hidraulic ecologic special aditivat pentru a asigura o protectie superioara contra uzurii.

Cea mai buna garantie din industrie

Instalatiile de irigare liniare si tip pivot T-L sunt protejate cu garantii complete de la producator. 

Cutiile de viteze planetare sunt garantate timp de 8 ani/24.000 de ore, iar angrenajele melcate sunt proiectate pentru 8 ani/16.000 de ore datorită designului T-L hidraulic si performantei data de mișcarea continuă. 

Aceasta garantie este de neegalat in industria de irigatii si reflecta increderea T-L in designul sistemului si performanta pe teren. 

Motoarele hidraulice sunt garantate 4 ani/4.000 ore.

Fara cabluri din cupru, fara furturi

Sistemele de pivot T-L alimentate hidrostatic pot fi proiectate fara cabluri care pot fi furate. 

Modalitati de antrenare a pompei hidraulice T-L

Antrenare prin curea

Motor electric

Motor Diesel

Sisteme de comanda si control - Optiuni

Pe langa optiunea de control manual a vitezei si directiei, T-L ofera optiuni automatizate. Instaland o aplicatie pe orice dispozitiv conectat la internet, pivotul se poate porni sau opri de la distanta, poti schimba directia de rulare a pivotului sau rata de aplicare a apei, poti programa automat irigarea culturii. Unele optiuni de control implica montarea unui panou pe pivot, altele constau in instalarea controller-ului pe turnul de capat, sporind precizia si fiabilitatea functiei de pivotare.

Transmisii hidrostatice - Optiuni

Ambele asigura avantajul miscarii continue, eficienta si durabilitate ridicata. Ambele reductoare sunt cuplate direct la motoarele hidraulice, fara cutie de distributie, axe cardanice sau elemente mobile de lagatura, specifice transmisiilor cu motoare electrice. Atat motoarele hidraulice cat si reductoarele sunt usor accesibile pentru intretinere.

Reductor melc-roata melcata

Reductor planetar

Sistemul de aliniere este simplu si fiabil

Sistemul T-L mentine alinierea tronsoanelor printr-un mecanism ce foloseste un simplu distribuitor hidraulic cu piston. Un sistem de cabluri misca pistonul distribuitorului, regland debitul de ulei cerut al fiecarui motor de antrenare a tronsoanelor, asigurand miscarea continua si alinierea cu tronsonul de capat. Acest control hidrostatic simplu este mult superior sistemelor de tip ''start-stop'' cu motoare electrice cu o singura viteza. Distribuitorul hidraulic este fabricat din otel inoxidabil, este rezistent la coroziune si nu necesita intretinere. Daca un tronson patineaza sau se dezaliniaza semnificativ, distribuitorul intra in by-pass, iar uleiul hidraulic este trimis pe retur, inapoi la pompa, oprind intregul sistem si prevenind in acest fel avarierea instalatiei. Senzorii opresc apa simultan cu sistemul.

Structurile sistemului T-L, cele mai bune din domeniu

Structura tronsonului 

Constructie rezistenta din teava sudata si profile laminate si galvanizate. Suportii verticali sunt uniti prin bare si tiranti de intarire ceea ce le confera un plus de stabilitate necesare deplasarii pe teren dificil.

Conexiuni flexibile T-L

Sistemul T-L dispune de o articulatie exterioara flexibila, solida, proiectata sa reziste terenului neuniform si cu denivelari. Conexiunea flexibila externa este proiectata sa asigure maxim de apa, cu turbulente si pierderi de presiune minime.

Asamblari cu suruburi duble

Tijele de ridigizare a structurii sunt zimtate inainte de sudare pentru a asigura un efort uniform in conexiunea tijelor. Un singur surub este suficcient pentru o imbinare sigura, insa T-L foloseste doua suruburi de clasa 5 astfel incat sa reduca tensiunile produse de fortele de forfecare in ambele suruburi. Este un alt aspect ce denota preocuparea T-L pentru o functionare indelungata fara probleme.

T-L detine propria fabrica de galvanizare

Toate tevile, tijele si structurile tronsoanelor sunt protejate prin imersare si galvanizare la cald. Teava principala este fabricarea intr-o varietate de diametre pentru a asigura un debit de apa maxim, cu pierderi minime prin frecare si reducere a costurilor cu pomparea apei. Sistemul de drenaj automat al fiecarui tronson, asigura golirea sistemului dupa fiecare utilizare.

Optiuni care maresc valoarea T-L

Turbina de marire a presiunii apei la Tunul de Capat

O turbina fiabila, actionata hidraulic, mareste aria de acoperire a sistemului.

Schimbare Automata a Sensului de Rotatie

Ideal pentru sistemele unde sunt obstacole pe teren si nu se poate face o ritatie completa de 360o

Pozitie Stop

Puteti opri pivotul in orice pozitie doriti cu optiunea T-L Position Stop.

Oprire automata a Tunului de capat

Tunul de capat se opreste automat printr-un sistem de control hidraulic sau electro-hidraulic.

Tevi, Materiale si Diametre

Galvanizate: 5'', 6 5/8'' si 10''

Aluminiu: 6'' si 8''

Acoperite cu polimeri pentru prelungirea vietii tevilor in cazul utilizarii substantelor chimice de tratament sau ingrasaminte.

Optiuni cauciucuri

11.2 x 24

Resapate

14.9 x 24

16.9 x 24

11.2 x 38

Alte optiuni

Divizia Pompe si Motoare

Divizia de la T-L ofera pompe de apa de calitate si motoare care sunt proiectate special pentru fiecare pivot. Clientii sunt asigurati ca sistemul de irigatii este potrivit pentru ei si vor avea rezultatul asteptat. T-L este singurul producator de pivoti care ofera aceasta expertiza cu fiecare vanzare.

Aspersoare adaptate necesitatii fiecarui client

Alegerea pachetului potrivit de aspersoare este extrem de important pentru a obtine cea mai buna performanta in aplicarea apei. La T-L exista un departament care proiecteaza sistemele de aspersoare pentru fiecare pivot comandat. T-L ofera aspersoare, ca parte din pachetul complet al pivotului. Clientii pot fi siguri ca sistemul va functiona optim pentru cultura si conditiile de sol avute.

Sistemele de irigare hidraulice T-L nu va vor incetini niciodata! 

Tot ce vreti sa stiti despre producatorul de  sisteme de irigare T-L.

Cereti o oferta!

Agropark Trading este distribuitor autorizat in Romania pentru pivotii de irigatii si liniarele T-L. Cereti o oferta prin completarea acestui formular.  

Programati o vizita!

Echipa noastra poate realiza, daca este cazul, interventii in locatia dvs. Pentru a solicita o interventie, completati acest formular.  

Contact

S.C. AGROPARK TRADING S.R.L

Slobozia, Jud. Ialomita

Telefon  0731 01 30 36

Email  stefan@agroparktrading.com

FacebookLink